Afvoer verstopt Enschede

Als uw afvoer verstopt raakt, dan wilt u zo snel mogelijk een oplossing. Maar voordat u onze rioolvakman in Enschede belt, gaat u misschien wel eerst zelf aan de slag om de verstopping te verwijderen. Natuurlijk staat dit u vrij, maar wees wel voorzichtig met wat u gebruikt.

1. Gebruikt u chemische producten?
Chemische ontstoppingsmiddelen zijn schadelijk voor uw leidingen. Ze bevatten namelijk bijtende stoffen. Mengt u ze met chloor of bleek, dan kan er zelfs een giftig gas ontstaan. Grijp dus niet te snel naar dit soort middelen!

2. Pakt u een ontstoppingsveer erbij?
Gebruik de veer alleen als u er al wat ervaring mee heeft. Zet u teveel kracht op de veer, dan kan deze uitschieten en een leidingen ernstig beschadigen.

Gekwalificeerde hulp bij afvoer verstopping

Onze expert komt langs met een volledig uitgeruste servicewagen. Hierin zit al het nodige gereedschap om verstoppingen op te sporen en te verwijderen. De expert gaat na aankomst meteen aan de slag. Mogelijk gebruikt hij eerst een gewone ontstoppingsveer. Lukt het niet met de veer, dan komen er andere middelen aan te pas, zoals een:

1. Verenmachine
Met dit apparaat kan de afvoer schoon worden gefreesd zonder de leidingen de bekrassen of te doorboren. Op de veer zit namelijk een speciale boorkop. Als de resten aan de binnenkant van de leiding zijn verwijderd, wordt de kraan even opgezet. Het vuil spoelt dan door de verschoonde afvoer weg.

2. Hogedrukreiniger
Op de slang zit een spuitkop die zichzelf door de leiding trekt tijdens het reinigen. Door de hoge waterdruk lost het vuil en het spoelt meteen weg met het water. Dit apparaat is handig als er lange leidingen moeten worden behandeld en/of als er sprake is van zeer hardnekkig vuil.

Inspectie bij verstopte afvoer?

Is de afvoer verstopping lastig te bereiken of wordt deze misschien veroorzaakt door een defect? De rioolvakman kan dan een inspectie uitvoeren. Hij gebruikt dan een rioolcamera om verstoppingen en/of defecte leidingen op te sporen. Bij lekkages gebruikt hij soms ook rookgenerator: dit apparaat blaast rook in de leidingen om eventuele breuken zichtbaar te maken.

Kosten verstopte afvoer behandelen

De kosten voor het behandelen van een verstopte afvoer zijn afhankelijk van de complexiteit van het probleem. Welke werkzaamheden zijn nodig en welke materialen moeten hiervoor gebruikt worden? Daarnaast moet de vakman ook het aantal werkuren meerekenen. In het kort kunt u het volgende verwachten:

  • Duidelijke berekeningen
  • Eerlijke prijzen voor vakkundig werk
  • Geen verrassingen achteraf: u weet waar u voor betaalt!
  • Een servicecontract afsluiten is mogelijk, bijvoorbeeld als u meerdere woningen bezit. Bel ons als u hier meer over wilt weten.

Afvoer verstopt? Wij bieden efficiënte oplossingen!

Voor een verstopte afvoer kunt u altijd het beste een specialist bellen, zeker als de verstopping zeer hardnekkig is. Woont of werkt u in Enschede? Dan kunt u rekenen op een lokale vakman. Deze vindt u bij ons, dus bel meteen voor een afspraak!

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!