Wc verstopt Enschede

Is de wc verstopt en heeft u niet zo snel een oplossing? Gelukkig heeft u ons nu gevonden! Bel ons nummer voor een afspraak met een zeer ervaren specialist in Enschede. Eerst wat meer weten? Lees dan zeker verder over onze dienst!

Wc verstopt: de oorzaak top drie

In een wc horen alleen urine, uitwerpselen en wc-papier te worden doorgespoeld, maar niet iedereen weet dit. Het komt dan ook regelmatig voor dat er resten of voorwerpen in de wc terechtkomen die voor (ernstige) verstoppingen zorgen. Zie onze top drie!

 1. Vetresten
 2. Tampons en maandverband
 3. Vochtige doekjes

Wc verstopt: eerst zelf proberen?

De meeste mensen proberen een verstopping in de wc eerst zelf op te lossen. Misschien kiest u daar zelf ook eerst voor. Voor het oplossen van lichte verstoppingen kunt u dan ook het volgende gebruiken:

 • Een rubberen ontstopper
 • Een ontstoppingsveer
 • Soda en heet water
Een waarschuwing is wel op zijn plaats: als u een ontstoppingsveer gebruikt, dan moet u hier zeer voorzichtig mee omgaan. De veer kan namelijk leidingen bekrassen of doorboren, als er te veel kracht op wordt gezet. Liever chemische ontstoppingsmiddelen gebruiken? Ook dit raden we u af. De chemicaliën kunnen uw leidingen ernstig beschadigen. Bovendien verstoren ze de waterzuivering en vervuilen ze het milieu.

Professionele hulp bij verstopping wc

Onze expert biedt u veilige en efficiënte oplossingen voor de verstopping in uw wc. Hij werkt niet met chemicaliën, wel met handgereedschap of met elektrisch gereedschap. Zo kan de wc verstopping als volgt worden opgelost:

1. Blokkade verwijderen met verenmachine
Op de veer zit een boorkop met kettingen. Als de machine wordt aangezet slaan de kettingen uit. Ze slaan hardnekkig vuil, zoals kalkaanslag, van de binnenwand van de leiding af. Even doorspoelen en de resten worden netjes afgevoerd.

2. Blokkade verwijderen met hogedrukreiniger
Met dit apparaat wordt het vuil in de wc onder hoge waterdruk opgelost. Heeft u zelf een hogedrukreiniger? We raden u aan om deze klus toch aan de specialist over te laten. Bij verkeerd gebruik kan het vuil namelijk uit de wc spuiten met alle gevolgen van dien.

Verstopping wc: wat zijn de kosten?

De kosten kunnen per geval verschillen. Onze specialist kan immers nog andere problemen tegenkomen, zoals een leidingbreuk of een verzakt riool. Met wat geluk gaat het ‘slechts’ om een oppervlakkige verstopping. Onze expert moet hoe dan ook rekening houden met de volgende zaken:

 • Is de verstopping (goed) bereikbaar?
 • Hoe hardnekkig is de verstopping?
 • Is een uitgebreide inspectie nodig?
 • Moeten er ook reparaties worden uitgevoerd?
 • Met welk gereedschap kan de verstopping het beste worden verholpen?
 • Hoeveel manuren zijn nodig voor de opdracht?

Wc verstopt? Dan komen wij helpen!

Als uw wc verstopt raakt, dan wilt u natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. Die snelheid krijgt u als u ons belt voor een afspraak in Enschede of omgeving. Onze specialist biedt u binnen 24 uur een efficiënte en professionele oplossing.

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!